Hatmenskim svečanostima u svim džematima završena mektebska godina

Zenica – 05. 06. 2022. godine – U protekla dva vikenda, u svih 77 džemata na području Medžlisa Islamske zajednice Zenica održane su svečanosti završnih ispita mektebske pouke – Hatme 2022. Hatmama su pristupili polaznici koji su u protekloj 2021/22. mektebskoj godini redovno pohađali mektebsku pouku i stekli zavidno znanje. Samu svečanost hatmi, svojim prisustvom su uveličali roditelji i porodice polaznika mekteba kao i imami koji su pratili tok hatmi te se čestitkama i korisnim porukama obratili na kraju svečanosti.

Inače, ovogodišnje hatme su održane po ustaljenim protokolima otvorenim za sve zainteresovane što je u proteklih dvije godine bilo onemogućeno epidemiološkim mjerama, tako da je takva atmosfera predstavljala posebnu radost polaznicima, muallimima i roditeljima. Okončanjem završnih ispita za polaznike mektebske pouke slijedi zasluženi odmor i raspust do nove mektebske godine.

Koristimo priliku da svim polaznicima mektebske pouke, posebno onima koji su uspješno završili I, II ili III nivo mektebske pouke, njihovima roditeljima i porodicama, muallimima i muallimama, čestitamo uspješno realizovane hatmenske svečanosti i pokazano znanje s dovom Allahu Uzvišenom za nagradu na uloženom trudu.