IRTIHAL

Medžlis Islamske zajednice Zenica je, nakon saglasnosti Sabora IZ-e u Bosni i Hercegovini, 1. januara 2006. godine osnovao preduzeće za pogrebne usluge ”Irtihal” d.o.o. Zenica. Pogrebno preduzeće “Irtihal” d.o.o. Zenica ima osnovnu namjenu da omogući dostojanstven pokop umrlih u skladu sa islamskim propisima i običajima.

Preduzećem upravlja osnivač – Medžlis Islamske zajednice Zenica putem Skupštine preduzeća, Nadzornog odbora i direktora preduzeća. Pogrebno preduzeće “Irtihal” svake godine bilježi sve bolje rezultate i u potpunosti je opravdalo očekivanja osnivača, uz tendenciju stalnog rasta i unapređenja poslovanja.

Vrše se pripreme da se u sljedećoj fazi izgradnje Kompleksa Sultan-Ahmedove džamije urede i stave u funkciju prostorije namijenjene za pogrebno preduzeće “Irtihal” čime će biti učinjen još jedan iskorak u poslovanju „Irtihal“-a, kako u organizacijskom tako i u finansijskom smislu.

U narednom periodu namjera osnivača je da “Irtihal” bude na usluzi članovima IZ-e na način da uz minimalne troškove obezbijedi sve obavezne vjerske i usluge ukopa za svoje članove.