MREŽA MLADIH

Mreža mladih Medžlisa IZ-e Zenica je oformljena 2017. godine kao odgovor Zajednice na kompleksno stanje naših mladih a u potrazi za rješenjima i modelima, pri čemu se takav položaj mladih uzima kao izazov za promišljanje i stvaranje novih modela. Od Zajednice se zahtijevala promjena ne samo modela nego, cijele paradigme rada sa mladima i na tom tragu jeste i aktiviranje Mreže mladih.

Mladi svoju Zajednicu većinom doživljavaju kroz njen društveno-socijalni angažman, a njen doprinos vide u dimenzijama njena djelovanja kao što je: moralno-duhovna obnova našega društva, razvijanje novih oblika zajedništva, odgojnojna briga za mlade, ponuda alternativnih sadržaja na području muzike, filma, umjetnosti, književnosti te drugih oblika stvaralaštva, otvaranje različitih savjetovališta koja bi bila na usluzi svima, djelotvorniji utjecaj na donošenje važnih zakona u našem društvu, promocija i podržavaje nade u bolju budućnost.

Mreža mladih će kroz taj doživljaj pokušavati na adekvatne, konkretne i kontinuirane načine odgovarati na pitanja i deleme mladih i ponuditi im puno i zasluženo mjesto u Islamskoj zajednici.
Mreža mladih zeničkog Medžlisa je već kroz mnoge kulturne, društvene i sporstke aktivnosti pokazala zrelost u radu te odlučnost da se glas mladih unutar Zajednice čuje a s druge strane rukovodstvo Medžlisa će se uvijek truditi da taj glas unutar Zajednice ima ko čuti.

Koordinator Muftijstva zeničkog – Ahmed ef. Hrustić
Koordinator Medžlisa IZ Zenica – Muhamed ef. Bilčević

X