Otvorena Šehidska česma i spomen ploča sa imenima 75 šehida babinskog sliva

Medžlis Islamske zajednice Zenica je u saradnji sa Organizacijom porodica šehida i poginulih boraca Grada Zenica te gradskim odborom za obilježavanje značajnih datuma odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95., organizirao prigodne programske sadržaje kojim je obilježen Dan šehida Grada Zenica – 05. juni. Ovaj datum se obilježava u znak sjećanja na prvog poginulog šehida Zenice, r. Semira Arnauta.

Programski sadržaji su započeli posjetom spomen obilježju šehida i poginulih boraca “Kameni spavač” u Zenici, gdje je proučena dova a prigodnim govorima prisutnima su se obratili predstavnici Medžlisa i Organizacije šehida i poginulih boraca. Prije podne-namaza upriličena je posjeta spomen kompleksu u džematu Arnauti, posjeta kaburu prvog šehida Grada Zenice r. Semira Arnauta i posjeta njegovoj majci Muneveri Arnaut.

U okviru programskih sadržaja obilježavanja Dana šehida Grada Zenica, u džematu Babino, na lokaciji pored OŠ “Hamza Humo”, u prisustvu imama, porodica šehida, boraca i mnogobrojnih prisutnih, upriličeno je otvorenje Šehidske česme i spomen ploče na kojoj su ispisana imena 75 šehida babinskog sliva.