Gost omladinske tribine muderris Nezim ef. Halilović

U četvrtak, 08.12.2016. god., odnosno 08. Rebi'u-l-evvela 1438. h.g., poslije jacije namaza u Ensar džamiji u Zenici gost predavač na omladinskoj tribini bio je Nezim ef. Halilović – muderris, a u okviru manifestacije “Želja za Resulom”.

Iako je Ensar džamija najveća džamija u Zenici, u ovoj mubarek večeri, bila je u potpunosti popunjena vjernicima i vjernicama koji su u ovim hladnim decembarskim noćima „ugrijali“ svoje duše i srca, slušajući poruke Kur'ana i Suneta o životu i djelu našeg Miljenika, Resulullaha s.a.v.s.

Posebno nas raduje činjenica da je najveći broj prisustnih na tribini bila naša omladina koja je svojim dolaskom uveličala ovu svečanost a tako i opravdala organizaciju programa pod nazivom Omladinska tribina.

Naravno da je udjela u ovako dobroj posjećenosti tribini imalo i ime gosta predavača muderrisa Nezim ef. Halilovića koji je održao vrlo kvalitetno predavanje, a u prilog tome govori činjenica da su prisutni sa velikom pažnjom, sve vrijeme, pratili našeg muderrisa želeći na taj način usvojiti nova saznanja i poruke naše uzvišene vjere i savjete i pouke našeg Poslanika Muhammeda s.a.v.s.ensar-3

Nakraju, uz zahvalnost našem Nezim ef. Haliloviću što nas je počastio svojim prigodnim predavanjem i Džematskom odboru džemata Ensar na čelu sa svojim imamom hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarevićem na lijepom, domaćinskom ambijentu,  upućujemo dovu Uzvišenom Stvoritelju da nam ukabuli sve ibadete, da se smiluje i pomogne muslimane širom svijeta i da nas učvrsti na pravome putu.

Piše: N.D.