Promocija “Muslimove zbirke hadisa” u Gradskoj sali

U petak, 09.12.2016. god., odnosno 09. Rebi'u-l-evvela 1438. h.g., sa početkom u 19.00 sati, u velikoj sali Grada Zenica održana je svečana promocija „Muslimove zbirke hadisa“  prof. dr. Šefika Kurdića, koja je organizovana u sklopu manifestacije „Želja za Resulom“.

Promotori navedene zbirke hadisa bili su prof. dr. Šefik Kurdić, prof. dr. Zuhdija Adilović – profesori na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici, te moderator promocije Edin Kavazović – sekretar Muftijstva zeničkog.

Veliki broj prisutnih u gradskoj sali pokazatelj je da postoji veoma značajan broj vjernika koji žele savjete i smjernice iz života našeg Poslanika Muhammeda s.a.v.s. crpiti iz najvjerodostojnijih izvora, a svakako da „Muslimova zbirka hadisa“ koja je prvi projekat ove vrste urađen na Bosanskom jeziku, to i jeste.

Također, najbolja prilika za promociju „Muslimove zbirke hadisa“ svakako da je i manifestacija „Želja za Resulom“ koja ima za cilj da se prisjetimo ličnosti i djela Allahova poslanika i miljenika, Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, da duboko zaronimo u srž njegova života i da na vidjelo iznesemo njegova savremena duhovna učenja, jer poslanik Muhammed, s.a.v.s. i danas zauzima posebno mjesto u životu i svijesti svakog muslimana, baš kao i u prošlosti.

Piše: N.D.