Bajramski prijem za mlade

Trećeg dana Ramazanskog bajrama organizovano je prijemno bajramsko druženje za džematske koordinatore i članove Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Zenica.
Susretu je prisustvovao glavni imam mr. Jakub ef. Salkica, koji je u svome obraćanju mladima ukazao na vrijednosti proteklog ramazana s nadom da je to blagosvlovljeno – mubarek vrijeme bilo plodonosno za razvoj neprolaznih životnih vrijednota, a među njima posebno je naglasio važnost iskrenosti. Glavni imam je istakao kako je Mreža mladih jedan od puteva posredstvom kojih mladi našega Medžlisa imaju priliku biti aktivni članovi Zajednice, naglašavajući kako su vrata Medžlisa, za sve konstruktivne i vrijedne ideje, otvorena za sve mladiće i djevojke.
Okupljanim mladima se obratio i koordinator Mreže mladih Medžlisa zeničkog Kenan Hodžić, naglasivši osjećaje zahvalnosti, služenja, žrtvovanja i ljubavi. Mnogo dobro se može uraditi bez mnogo sredstava, vremena i odricanja ali mora biti jedne stvari u izobilju, mora biti ljubavi među nama.
Nakon druženja uručene su bajramske hedije kao znak zahvalnosti za najaktivnije članove ali i znak poticaja za daljnji angažman.
Mladima je ove godine poslano bajramsko pismo, kojeg potpisuje glavni imam mr. Jakub-ef. Salkica, a kojeg vam donosimo u integralnom obliku.