Dodjelom diploma završen online kurs učenja sure Er-Rahman

U nedjelju, 16. 05. 2021, poslije podne namaza u džematu Novo Radakovo, organizovana je dodjela diploma i hedija učesnicama ramazanskog projekta “Online učenje sure Er-Rahman”.
Naime, Odjel za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Zenica objavio je poziv za učešće na spomenutom projektu prije mjeseca Ramazana. Na poziv se odazvalo 58 kandidatkinja. Formirane su 4 grupe sa mentoricama: hfz. Edina Efendić, hfz. Fatima Gazić, Mevlida Adilović, mr. Amela Dedić.
Tokom mjeseca Ramazana, 43 žene/djevojke su uspješno naučile suru Er-Rahman.
Učenje se odvijalo na način da su mentorice svaki dan slale na viber grupe audio zapis 5 ajeta sure Er-Rahman, a preslušavanje se obavljalo i do tri puta sedmično (grupno i pojedinačno) video pozivom. Pored toga, kanidatkinjama se jednom sedmično slao i audio zapis tefsira sure Er-Rahman. Kandidatkinje su bile oduševljene ovakvim načinom rada i kazale su da im je falilo vjerske edukacije i druženja u ovim vremenima pandemije.
Program je započela učesnica kursa učenjem sure Er-Rahman. Zatim se prisutnima obratila koordinatorica Odjela za brak i porodicu MIZ Zenica Amela Dedić i upoznala gošće sa programom druženja, a koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva zeničkog Mevlida Adilović je održala kraće predavanje na temu “Važnost učenja Kur'ana”. U nastavku je uslijedilo kraće ispitivanje učesnica programa sure Er-Rahman i podjela diploma i hedija. Druženje je završila hfz. Edina Efendić učenjem dove.
Na kraju, koristimo priliku u ime voditelja i svih učesnika ramazanskog projekta “Online učenje sure Er-Rahman”, da se zahvalimo Medžlisu islamske zajednice Zenica i glavnom imamu koji u potpunosti podržavaju projekte Odjela za brak i porodicu.
mr. Amela Dedć