U džematu Brist održana tribina povodom Dana državnosti

Medžlis Islamske zajednice Zenica i džemat Brist su 25. novembra, 2021. godine bili domaćini tribine u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine na kojoj je gostovao mr. Aljo ef. Cikotić, imam u džematu Kalibunar MIZ Travnik. Tribinu je otvorio domaćin – imam džemata, mr. Sumedin ef. Kobilica predstavljajući gosta i čestitajući Dan državnosti Bosne i Hercegovine.
Ističući važnost svakog pojedinca u domovini, gost tribine je poručio: “Dovu koju bi trebao učiti svaki musliman ujutro i navečer, upravo iz razloga kako bi sebe, a zatim zajednicu i domovinu, učinio jakom želimo večeras da naučimo: Gospodaru, Tebi se utječem da me sačuvaš od brige i tuge, da me sačuvaš od nemoći i lijenosti, da me sačuvaš od straha, da me sačuvaš od dugova i od ljudi da mi zlo ne nanesu.”
“Da bi jedna država bila snažna i stamenita, potrebne su dvije stvari: prva je izgrađena svijest o značaju i važnosti domovine, a druga je nakon izgrađene svijesti odlučno raditi na ispunjenju svega onoga što jednu državu čini stabilnom i prosperitetnom” – poručio je Aljo ef. Cikotić posebno omladini koja čini snagu i okosnicu jednog društva.