Čurs tribina i radionice za mlade

Medžlis islamske zajednice Zenica vas obavještava da je gost “Ćurs tribine”, za mjesec februar u Sultan Ahmedovoj – Čaršijskoj džamiji u Zenici, dr. Nedžad Ćeman. Tribina će biti održana u petak, 12. 02. 2016. g., poslije jacija namaza.

Također, Medžlis Islamske zajednice Zenica vas obavještava da će se od mjeseca februara do juna tekuće godine održavati dvomjesečne radionice za mladu populaciju. Pravo učešća na radionicama imaju svi momci i djevojke od 13 do 18 godina.

Radionice će se realizovati u dvije grupe: grupa muškaraca koji će se sastajati u džematu Novo Radakovo i grupa djevojaka koje će se sastajati u džematu Potok.

Termin održavanja radionica je subota poslije jacije namaza, a prvi susret zainteresovanih kandidata je u subotu 13.02.2016. godine poslije jacije namaza u spomenutim džematima.

Voditelji radionica bit će edukatori Medžlisa Islamske zajednice Zenica, a teme koje će se obrađivati su: znanje o sebi i drugima, uloga polova u društvu, nasilje, ekstremizam, internet, komunikacija, timski rad, razumijevanje konflikta, predrasude, i sl.

Pozivamo vas da se aktivno uključite u navedene aktivnosti Medžlisa IZ-e Zenica.