Uspješna organizacija Šetnji do iftara

Četvrtom etapom, koja je realizovana sa Vjetrenica, preko Luga, Kubera, Dobriljena, Gornjeg Vardišta, sa ciljem na uzvišenju Golubak, okončano je četvrto izdanje projekta Šetnja do iftara udruženja Azimuth 135 iz Zenice i turističkog i planinarskog vodiča Afana Abazovića.
Kao suorganizator projekta, ove godine učestvovala je Mreža mladih Medžlisa IZ Zenica, uz pomoć koje su obezbijeđeni autobusi iz grada do mjesta odakle su šetnje kretale.
Ovoramazansko izdanje okupilo je 300 učesnika, koji su u četiri etape prehodali ukupno 36 km do četiri zenička vidikovca: Kljun (Gornja Zenica), Zmajevac, Ričice i Golubak.
Učesnici su bili većinom iz Zenice, ali i iz Kaknja, Viteza, Travnika, Visokog, Sarajeva, Kladnja, Olova, Goražda te Turske, Saudijske Arabije i Švicarske.
U humanitarnom doprinosu, koji je uveden od ovog izdanja, kao uslov učešća, prikupljeno je skoro 1.850 KM koje su upućene na račune Selmana Kozlića, Ajdina Žigonje i porodica Dehić i Zukan.
Ramazanske „Šetnje do iftara“ u Zenici već postaju tradicija i jedinstveni oblik provođenja jednog dana mubarek ramazana u prirodi. Šetnja se mogu opisivati na mnoge načine a druženje, zajednički namazi i iftari, solidarnost i ljubav su samo neke vrijednosti koje se rađaju putem ovoga projekta.