Sastanci sa imamima i koordinatorima Mreže mladih zeničkog medžlisa

U mjesecu novembru, Mreža mladih je upriličila regionalne sastanke sa imamima i koordinatorima džemata u pet regija Medžlisa Zenica. Sastancima je pored imama i koordinatora prisustvovao glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zenica mr. Jakub ef. Salkica te koordinator Mreže mladih Muhamed ef. Bilčević.
Cilj sastanaka bio je osvrt na rad Mreže mladih u dosadašnjem periodu, te prijedlozi i sugestije za Plan rada Mreže mladih za 2022. godinu. Iz veoma konstruktivnih i korisnih diskusija, prijedloga i pitanja koordinatora primjetna je velika zainteresovanost mladih za projekte Mreže mladih, što se dokazivalo i kroz aktivnosti u predhodnom periodu.

Koordinatori i imami su se usaglasili da je u narednom periodu potrebno raditi na većoj uključenosti mladih u rad Mreže prvenstveno kroz formiranje Mreže mladih u svakom džematu a zatim i kroz promocije rada Mreže na mektebskoj pouci starijim polaznicima kao i u srednjim školama kroz saradnju sa profesorima Islamske vjeronauke.
S toga, i ovim putem pozivamo sve mlade koji žele da se uključe u rad Mreže mladih da se obrate svojim mjesnim imamima ili koordinatorima, putem email adrese info@mizzenica.ba, ali i na zvaničnim kanalima Medžlisa i Mreže mladih na društvenim mrežama.

Mreža mladih Medžlisa Zenica je u dosadašnjem periodu prepoznata kao jedna od najaktivnih u Islamskoj zajednici za što su zaslužni svi dosadašnji koordinatori Mreže mladih, kao i imami i koordinatori u džematima koji su ulagali veliki trud u aktivnostima Mreže mladih, te se ovom prilikom zahvaljujemo svakom ko je učestovao u radu Mreže mladih i doprinio njenom razvoju te molimo Uzvišenog Allaha da im njihovo vrijeme i trud nadoknadi Svojom nagradom. Posebnu zahvalu upućujemo i predhodnom koordinatoru Mreže mladih Kenanu Hodžiću te glavnom imamu mr. Jakub ef. Salkici koji pruža veliku podršku radu Mreže mladih.