Omladinsko druženje u džematu Puhovac

U nedjelju, 28. novembra poslije jacije-namaza, Mreža mladih je organizovala Omladinsko druženje u džematu Puhovac što će nadamo se biti početak konstantne realizacije ovakvih aktivnosti na svim regijama zeničkog medžlisa.
Druženju su pored imama prisustvovali koordinatori i mladi sa područja babinskog sliva ali i iz drugih džemata. “Omladina koja je okupljana kroz Mrežu mladih je generacija koja ne smije biti pasivna, koja ne smije biti bez ideja i bez inicijative, to je omladina koju ne bi trebalo napominjati da budu na usluzi svome džematu i svojim imamima. Želja nam je da priliku ovakvih skupova iskoristimo za promociju islamskih vrijednosti a u isto vrijeme da promoviramo društveno aktivnu omladinu u čijem ponašanju i govoru nema mjesta negativizmu – omladinu koja će uraditi i potruditi se prije nego bude kritikovala” – istakli su iz Mreže mladih.

Lijepa atmosfera druženja je ukazala na potrebu za intenzivnijim aktivnostima ovog karaktera obzirom da je pandemijsko iskustvo u predhodne dvije godine ostavilo veliki trag na naše društvo. S toga, pozivamo mlade da prate naše aktivnosti u narednom periodu jer ćemo ponuditi aktivnosti u kojima će se svi mladi moći prepoznati i u skladu sa svojim afinitetima priključiti društvu Mreže mladih.