Prvo kolo druge faze Džematske lige

sdr

Druga faza dugo očekivane pete sezone Džematske Lige je počela utakmicama prvog kola u sportskoj dvorani Bilmišće.

Nakon uzbudljivog prvog dijela, najbolje ekipe su iz četiri grupe došle u tri iz kojih će opet rezultatom najbolji učestvovati u završnom knock out turniru Final8.

Tišina – Kočeva (1:0) 1:1

Hamzić 1:0; Uzunović 1:1;

Duel dvije drugoplasirane ekipe iz svojih pripadajućih grupa nije razočarao u pogledu kvaliteta utakmice. Utakmicu je bolje otvorila ekipa Tišine koja je pogotkom Hamzića otišla na odmor sa jednim golom prednosti. Kočeva je izrazito dobrom ofanzivnom igrom došla do izjednačenja. Uprkos ofanzivama ekipe Tišina, Kočeva je izvojevala vrijedan bod protiv favorita ovog susreta.

Pridražići – Stranjani (1:0) 2:0

Mujezinović 1:0,2:0

Izglasani derbi prvog kola je nagovještavala žestoku borbu do posljednjeg sudijskog zvižduka.  U prvom poluvremenu su obje ekipe pokazale vanrednu želju za golovima ali je uspješnija u prvom poluvremenu bila ekipa Pridražića koja je pogotkom Mujezinovića imala prednost u prvom poluvremenu od 1:0.Do kraja utakmice Pridražići su uspjeli postići još jedan go i tako upisati važnu pobjedu na putu prema Final8.

Lokvine – Donja Vraca (3:0) 5:1

Alić 1:0,2:0; Kavazović 3:0; Jašarević 4:0; Šarić 5:0; Kubat 5:1

Iako su se Lokvine plasirale sa trećeg mjesta u svojoj grupi a Donja Vraca sa drugog, momci iz Lokvina su bolje otvorili svoju prvu utakmicu druge faze sa čak tri gola. Ovo je prva utakmica prvog kola koja nakon prvog poluvremena nije imala rezultatsku neizvjesnost.

O.O. MIZ – Ričice (2:0) 2:1

Šabanović 1:0, 2:0; Kobić 2:1

Ekipa Organizacioni Odbor MIZ je u ovoj utakmici kao prvoplasirana ekipa u svojoj grupi iz prve faze važila za favorita. Prvo poluvrijeme je potvrdilo ulogu favorita O.O.MIZ koji je sa 2:0 priveo prvo poluvrijeme kraju. Na početku drugog poluvremena, Ričice su uspjele ostvariti priključak smanjivši rezultat na 2:1. Ričice su do kraja utakmice napadale i stvorile mnoge šanse međutim O.O.MIZ se uspio odbraniti i ponijeti sva tri boda.

Donja Gračanica – Trgovišće (1:1) 2:1

Karalić 0:1; Milanović 1:1; Sivac 2:1;

Očekuje se da će Donja Gračanica prenijeti dobru formu iz prvog dijela, ali tu ne možemo isključiti nezgodnu ekipu Trgovišća koja može da pomuti planove Donje Gračanice.  Uprkos crvenom kartonu golmana Trgovišća, Donja Gračanica ne samo da nije uspjela kapitalizirati brojčanu prednost na terenu nego su i primili gol nakon dobro izvedenog slobodnog udarca ekipe Trgovišće. Donja Gračanica je uspjela izjednačiti rezultat tik prije kraja prvog poluvremena. Susret je ipak završen pobjedom Donje Gračanice koja je u rovovskoj utakmici uspjela slaviti protiv Trgovišća.

Blatuša – Potok 0:3

Ovaj susret je zabilježen službenim rezultatom 0:3 u korist ekipe Potok.

Nakon odigranog prvog kola, očekuje nas još uzbudljivije drugo kolo koje bi nam moglo donijeti i osjetnije povećanje bodovne razlike. Pratite nas i dalje i uživajte u vrhunskom futsalu.

S.T.