Promocija knjige „Muhamed a.s. putokaz čovječanstvu“

Medžlis islamske zajednice Zenica, je u petak, 18. 12. 2015. godine, poslije jacije namaza održao promociju knjige „Muhamed a.s. putokaz čovječanstvu“ autora Mirze Mešića.

Knjiga je namijenjena, kako je autor zapisao, „prije svega našim čitateljima nemuslimanima kako bi im makar malo približila važnost Muhammeda, a.s., u životu svakog muslimana. Naravno, namijenjena je i muslimanima da ih iznova podsjeti na važnost slijeđenja Poslanikovog životnog puta i svakovremene aktualnosti posljednjeg Božjeg Poslanika.“

promocija 2.

Knjiga je popraćena dobrim recenzijama i pogovorom, koji su napisali hafiz prof. dr. Safvet Halilović, prof. dr. Fuad Sedić i doc. dr. Nezir Halilović, šef Odjela za vjeronauku Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Knjiga „Muhammed, a.s. – Poslanik čovječanstvu“ iznimno kvalitetno je uređena, vizualno lijepog prijeloma, tiskana na kvalitetnom papiru i s tvrdim koricama. Ima 320 stranica, a ilustrirana je s pedesetak fotografija, crteža, kaligrafija i levhi. Knjigu urednički potpisuje dipl. ing. Ismet Isaković, glavni urednik „Preporodovog Journala“ i izvršni urednik „Biltena“, glasila Medžlisa Islamske zajednice Zagreb. Prvo izdanje tiskano je u nakladi od 1.000 primjeraka, a može se kupiti u knjižarama „Školske knjige“, „Ljevaka“ i u svim medžlisima u Hrvatskoj. Sav prihod od prodaje namijenjen je za potrebe izgradnje Islamskog centra u Sisku.

Promocija je održana u punoj gradskoj sali grada Zenice. Promotori knjige bili su: dr. hfz. Safvet Halilović, dr. Nezir Halilović, mr. Mevludin Dizdarević. Moderator Edin Kavazović.