Dodjela priznanja „muderris Derviš ef. Spahić“

U četvrtak 24.12.2015. godine u sklopu manifestacije Medžlisa Islamske zajednice Zenica „Želja za Resulom“ u organizovana je svećanost povodom dodjele priznanja „muderris Derviš ef. Spahić“.

Ovo priznanje je uspostavio muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, a dodjeljuje se svake godine povodom 12. rebiu-l-evvela, rođendana poslanika Muhammeda, s.a.v.s., nekome od istaknutih alima iz Bosne i Hercegovine. Program je otvorio glavni imam MIZ Zenica mr. Jakub ef. Salkica zaželivši dobrodošlicu prisutnima, a program je obilježen u duhu učenja Kur'ana, mevluda, ilahija i zikra koji su izveli imami MIZ Zenica, a na kraju se prisutnima u Sultan Ahmedovoj (Čaršijskoj) džamiji obratio dobitnik priznanja mr. Muharem ef. Omerdić.

Muharem ef. je, između ostalog, spomenuo važnost slijeđenja sunneta Muhammeda, s.a.v.s., kao onoga koji će se zauzimati za nas, sljedbenike njegovog ummeta. Na kraju svećanosti zenički muftija mr. Ejub ef. Dautović je uručio priznanje „muderris Derviš ef. Spahić“ mr. Muharem ef. Omerdiću uz obrazloženje da je Muharem ef. osvjedočeni prijatelj muderris ef. Spahića koji je živi sljedbenik njegovih ideja i poruka.

Na kraju programa sin Derviš ef. Spahića, dugogodišnji imam Nesib ef. Spahić je proučio ašare i dovu.

derviš Spahić 2.