Predramazanska posjeta JU “Dom-porodica” i domovima za stara lica

U četvtak, 16. marta 2023. godine, predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Zenica i Odjela za brak i porodicu su u povodu predstojećeg mjeseca ramazana posjetili JU “Dom-porodica”, JU “Dom za stara lica” Zenica i JU “Penzionerski dom ZDK”. Posjeta je upriličena u okviru projekta “Jedan slatkiš-jedan osmijeh” a koji se u saradnji sa džematima realizuje već drugu godinu.

U ime džemata koji su tokom mjeseca marta učestvovali u pripremanju poklona za djecu i starije osobe, u posjeti su pored polaznika mektebske pouke bili imami džemata Poljice hafiz Husejn ef. Čajlaković, džemata P. Han Džemal ef. Salkić i džemata Tišina Umejr ef. Karalić. Koordinatorice projekta, Mulaima Omić i Zahira Šarić, su čestitale djeci i korisnicima domova za stara lica odabrane dane Allahove milosti koji su pred namaz, a imami su uputili kratke predramazanske poruke. Polaznici mektebske pouke su sa svojim imamima pripremili prigodan program učenja Kur'ana i ilahija, dok su djeca i korisnici domova za stara lica za goste također pripremili prigodan program u povodu dočeka ramazana.

Uz veliki doprinos džematlija i polaznika mektebske pouke koji su do sada bili uključeni u ovaj projekat na čemu im se posebno zahvaljujemo, projekat se uspješno i na veliko zadovoljstvo djece u domu i starijih osoba, nastavlja i u narednom periodu.