Džemat Sejmen: Predramazanska posjeta majkama Srebrenice i Memorijalnom centru

U srijedu, 15. marta 2023. godine, džematlije i džematlijke džemata Sejmen, boravili su u predramazanskoj posjeti majkama Srebrenice i Memorijalnom centru Potočari. Posjeta je započeta obilaskom muzejskih postavki Memorijalnog centra Potočari, posjetom mezarju i učenjem Fatihe žrtvama genocida u Srebrenici.

U nastavku posjete, u prostorijama Međunarodnog fonda solidarnosti EMMAUS upriličen je susret sa dvadeset majki Srebrenice od njih ukupno 41 koliko ih je trenutno nastanjeno u Srebrenici i okolini. Riječi podrške majkama i čestitke za predstojeće ramazanske dane uputio je imam džemata Sejmen Muhamed ef. Bilčević, a u ime džemata i džematlija svim majkama uručene su prigodne predramazanske hedije.

Majke su se zahvalile na podršci koju im pružaju Bošnjaci iz svih krajeva naše domovine svojom posjetom i toplom riječju. Posebno su se zahvalile na posjeti šehidskom mezarju u kojem su svoj smiraj pronašli njihovi najmiliji i dovama koje se čine za njih. Uz emotivnu poruku da im ovakve posjete ulijevaju nadu i volju za životom na prostoru Srebrenice gdje je nad bošnjačkim stanovništvom počinjen genocid, majke su poručile da im samo saznanje da smo uz njih, da ih ne zaboravljamo i posjećujemo, mnogo znači.

Medžlis Islamske zajednice Zenica i džemat Sejmen se posebno zahvaljuju Međunarodnom fondu solidarnosti EMMAUS i njihovim uposlenicima na srdačnosti i dobrodošlici, kao i organizaciji susreta sa majkama.