Lejletu-l-mi'radž: Programi za žene

Odjel za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Zenica je u nedjelju, 27. februara poslije podne i jacije-namaza organizirao prigodne programe za žene a u povodu obilježavanja mubarek noći Lejletu-l-mi'radž i Dana vakifa.
Program i predavanja za svaku regiju zeničkog medžlisa su realizovale muallime – koordinatorice Odjela za brak i porodicu.
Muallime su iskoristile priliku da džematlijkama prenesu najvažnije poruke Israa i Mi'radža kao i važnosti vakufa u kulturno-historijskoj tradiciji muslimana.
Programi su organizovani u džematima: Jastrebac, Stara Nemila, Vranduk, Tetovo, Lokvine-Luke, Donja Gračanica, Janjići, Tišina i Seoci. Program za gradsku regiju je održan u džematu Brist, a vodile su ga Mulaima Omić – voditeljica Savjetovališta za brak i porodicu, Zahira Šarić – koordinatorica Odjela za brak i porodicu, i Esma Kuršumović – muallima, a predavanjem o Israu i Mir'adžu se obratila mr. Amina Arnaut. Kraj programa je obilježila tradicionalna podjela šerbeta i halve u povodu mubarek noći.