Izabrane najsadržajnije hutbe na temu islamskog braka

Medžlis Islamske zajednice Zenica i Savjetovalište za brak i porodicu su u mjesecu novembru raspisali interni poziv hatibima Medžlisa za najsadržajnije hutbe na teme: “Temelji islamskog braka” i “Islamski brak i savremeni izazovi”.
Sadržajnim i kvalitetnim hutbama, pozivu se odazvalo šezdesetak imama a komisija koju je imenovao glavni imam mr. Jakub ef. Salkica odabrala je po tri najsadržajnije hutbe za obje teme.
Za najsadržajniju hutbu na temu “Temelji islamskog braka” izabrana je hutba Elvir ef. Haskića – imama u džematu Jalija, a za najsadržajniju hutbu na temu “Islamski brak i savremeni izazovi” izabrana je hutba mr. Sumedin ef. Kobilice – imama u džematu Brist.

Obje hutbe će biti objavljene na portalu Medžlisa Zenica a bit će održane u svim džematima na području Medžlisa Zenica u sklopu projekta brige o porodici i pomoći porodicama koje imaju bračnih i porodičnih nesuglasica.
Koristimo priliku da podsjetimo da pri Medžlisu Islamske zajednice Zenica djeluje Savjetovalište za brak i porodicu u čiji rad je uključen interdisciplinarni tim, a Savjetovalište pruža besplatne usluge iz oblasti individualnog, predbračnog, bračnog i porodičnog savjetovanja, te savjetovanja o vjerskim pitanjima. Za sve informacije o radu Savjetovališta možete se obratiti na kontakt broj 032 402-654, na emil: info@mizzenica.ba, kao i putem kontakt forme na web portalu www.mizzenica.ba