Glavni imam posjetio Ibrahima Lišnjića iz džemata Lokvine-Luke

U subotu, 17. februara 2024. godine, glavni imam mr. Sumedin ef. Kobilica je u okviru projekta posjete džematlija koji su hizmetili Zajednici i džematima, posjetio hadžiju Ibrahima Lišnjića iz džemata Lokvine-Luke. U pratnji glavnog imama bio je imam džemata Vehid ef. Jašarević.

Hadžija Ibrahim Lišnjić je dugogodišnji mutevelija – predsjednik Džematskog odbora i mujezin u džematu Lokvine-Luke. Dugo godina je hizmetio džematu i Zajednici, a tokom izgradnje nove džamije u Lokvinama-Lukama dao je veliki doprinos svojim radom i zalaganjem. Jedna od njegovih plemenitijih osobina je i ta da je na cijelom ovog kraju bio u stalnom obilasku bolesnih džematlija.

Kolika je njegova ljubav, privrženost i zalaganje za džemat i Islamsku zajednicu govori nam i njegovo ponosno isticanje da je 2016. godine od Medžlisa Islamske zajednice Zenica dobio priznanje Zahvalnost – za nesebičan rad u džematu Lokvine-Luke za islam, na hizmetu džematu i zajednici. Uz zahvalnost glavnom imamu što mu je ovom posjetom iskazao poštovanje za njegov doprinos, istakao je da je u znak zahvalnosti i pažnje prema džematlijama koji su aktivno učestvovali u izgradnji džamije a preselili su na bolji svijet, uči hatme. Do sada je proučio 15 a ima namjeru da prouči hatme za 25 džematlija kojih se sjeća kao stalnih učesnika akcija i radova.