Delegacija Muftijstva travničkog i Elči Ibrahim-pašine medrese posjetila Medžlis Zenica

U srijedu, 14. februara 2024. godine, delegacija Muftijstva travničkog i Elči Ibrahim-pašine medrese, na čelu sa muftijom travničkim dr. Ahmed-ef. Adilovićem i direktorom medrese dr. Kemalom Avdagićem posjetila je Muftijstvo zeničko, Medžlis Islamske zajednice Zenica i Islamski pedagoški fakultet u Zenici.

U delegaciji pored muftije Adilovića i direktora Avdagića bili su pomoćnik direktora za nastavu mr. Dževdet Šošić i pomoćnik direktora za internat mr. Safet Durguti.

Prijemu u Muftijstvu zeničkom prisustvovali su: mr. Sumedin-ef. Kobilica, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zenica, rukovodioci službi Muftijstva Edin-ef. Kavazović i Adnan Husić, te tehnički sekretar Muftijstva Hasan-ef. Pašalić.

Cilj posjete Muftijstvu zeničkom bio je predstavljanje novog direktora Elči Ibrahim-pašine medrese s kojom Muftijstvo zeničko i Medžlis IZ-e Zenica ima tijesnu saradnju.

Nakon prijema u Muftijstvu, delegacija je posjetila Medžlis Islamske zajednice Zenica. Glavni imam mr. Sumedin ef. Kobilica se delegaciji zahvalio na posjeti a novom direktoru čestitao na imenovanju. Saradnja Medžlisa i Medrese je ocijenjena veoma uspješnom a karakteriše je veliki broj učenika medrese koji sa područja Zenice pohađaju ovu srednjoškolsku ustanovu, te uspješna akcija žrtvovanja kurbana.

U nastavku posjete, gosti su obišli Islamski centar “Sultan Ahmed Zenica” i Islamski pedagoški fakultet u Zenici.