Aktivnosti Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam

Posjeta porodici Bešić

U četvrtak, 02.02.2017., u okviru aktivnosti pomaganja socijalno ugroženim kategorijama, predstavnice Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam Medžlisa Zenica, posjetile su porodicu Bešić. U posjeti su bile koordinatorica za ženski aktivizam pri Muftijstvu zeničkom Mulaima Omić, vjeroučiteljica Emina Grabus i Kanitina učiteljica Dženita Dedić.

IMG_20170302_160639

Ovo je jedna neobična porodica jer u njoj žive samo nana i unuka. Cilj je bio obići djevojčicu Kanitu, koja je i naša učenica. Kaniti je prije mjesec dana otac preselio na Ahiret, a obzirom da je on bio njen staratelj ostala joj je njena nana. Kanita je, inače, divna djevojčica koja do sada poznaje samo uspjeh i ne zadovoljava se ničim manje od najbolje i u školi i u mektebu. Njena nana s ponosom priča o svojoj Kaniti, koja joj je desna ruka i živo sjećanje na sina Elvira. Dok smo razgovarale potekle su i suze nad njihovom tužnom pričom, ali Kanita nam je ukrala i pokoji osmijeh svojim lijepim okicama i svojom nježnošću. Od nane smo doznale šta im je najpotrebnije, te uz prigodnu novčanu pomoć obećale da ćemo ih i dalje posjećivati i pomagati im u onome što im je najpotrebnije.

Uz dovu dragom Allahu da im olakša njihovu tugu i obećanje da ih nećemo zaboraviti, te nadahnute Kanitinom dobrotom završile smo ovu posjetu.

Odjel za brak, porodicu i ženski aktivizam