Ramazansko predavanje za žene u džematu Nemila

U nedjelju, 17. 04. 2022. godine poslije podne-namaza, džemat Nemila je bio domaćin ramazanskog predavanja koje je upriličeno u sklopu ramazanskih aktivnosti Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Zenica.

Program je otvoren učenjem odlomka iz Časnog Kur'ana a koji je proučila hafiza Fatima Skopljak, a ramazansko predavanje sa posebnim osvrtom na značaj mubarek noći Lejletu-l-Bedr i Lejletu-l-kadr, održala je doktorantica na Fakultetu Islamskih nauka u Sarajevu Ilma Delić. Učenjem ilahija, u programu su učestvovale i učenice medresa i polaznice mektebske pouke.

Moderator programa je bila Mulaima Omić koja je predstavila rad i mnogobrojne aktivnosti Odjela za brak i porodicu zeničkog medžlisa, te je posebno istakla požrtvovani rad Ismail ef. Jusufovića – imama džemata Nemila i njegove supruge Benise u džematskim aktivnostima zahvalivši im se na gostoprimstvu i organizaciji predavanja koje je okupilo mnogobrojne džematlijke tako da je Nemilska džamija bila ispunjena do posljednjeg mjesta.