Ramazanske posjete džematima

U okviru predramazanskih i ramazanskih aktivnosti, koordinator Medžlisa IZ-e Zenica za društvenu brigu hfz. Amir ef. Kaknjo je sa domaćinima džemata-imamima, posjetio porodice koje u ovom periodu iskušenja zaslužuju posebnu pažnju.
Na području džemata „Bilino Polje“ na zgradi zvanoj „Papirna“ u ulici Saliha Cakan, u jutarnjim satima došlo je do požara pri čemu je izgorio kompletan krov. Tom prilikom je deset porodica ostalo bez smještaja i preko noći su postali beskućnici. Da bi im se koliko-toliko ublažilo to neugodno stanje, Medžlis Islamske zajednice im je priteko u pomoć tako što im je dodijelio prehrambene pakete koji su uručeni 21. aprila 2021. (srijeda) u prisustvu imama džemata Hasan ef. Kozlića. Tom prilikom, hfz. Amir ef. Kaknjo im se obratio kraćom besjedom prenijevši im selame glavnog imama Jakub ef. Salkice i zaželivši im što brži oporavak i rješavanje njihovog problema.
U ponedjeljak, 26. aprila 2021. godine, zajedno sa imamom mr. Ahmed ef. Agetovićem uručeno je 18 paketa pomoći za stanovnike kamp naselja Zagoni u džematu Putovići.
U ime Medžlisa Islamske zajednice Zenica uručeni su i prigodni pokloni te je posebno istaknuta uloga Islamske zajednice i brige imama za našim džematlijama kojima je zbog mjera u borbi protiv corona virusa ograničeno kretanje.
Projekat obilaska porodica se nastavlja i u narednim danima, a posebno ističemo da svi imami u svojim džematima redovno obilaze svoje džematlije u potrebi što se svakako intenzivira u mjesecu Ramazanu.
S nadom i željom da ovi dani i okolnosti ograničenog kretanja što prije budu iza nas, upućujemo dovu Allahu, dž.š., da ukabuli i nagradi sve one koji su u hizmetu, pomoći onima kojima je najpotrebnija.