Radionica sa članovima Udruženja “Dlan” Zenica: Druženje sa hrabrima

U subotu, 27. novembra 2021. godine, u ambijentu Sejmenske džamije u Zenici održana je radionica i druženja za djecu i roditelje, članove Kantonalnog udruženja roditelja osoba oboljelih od cerebralne paralize i drugih onesposobljenja. Druženje i radionicu je u saradnji sa Udruženjem organizovao Medžlis Islamske zajednice Zenica i Savjetovalište za brak i porodicu koje djeluje pri medžlisu.
Cilj realizacije ovakvog projekata je osnaživanje porodičnih odnosa i društvene uključenosti roditelja djece i osoba sa poteškoćama u razvoju. Tim Savjetovališta je sa prisutnim roditeljima kroz interaktivu komunikaciju razgovarao o kur'ansko-hadiskim načelima iskušenja ističući kao moto hadis Poslanika, a.s., u kojem on podsjeća da će svaki čovjek biti nagrađen za iskušenja kojima je bio iskušan, pa i za ubod trna. “Istigfar (traženje oprosta od Allaha) i dova su dva ibadeta – Allahu ugodna djela koja nas snaže a naš iman ojačavaju u iskušenjima i nedaćama” – istakla je Mulaima Omić – voditeljica Savjetovališta za brak i porodicu.

U holu Sejmenske džamije je pripremljena prigodna radionica koju je sa djecom realizirala Zahira Šarić i Kenan Strika – stručni saradnici Savjetovališta.

Za sve učesnike druženja, pripremljeni su prigodni poklon paketići i ručak, a svim članovima Udruženja “Dlan” Zenica kojih je na području našeg grada 88, u narednim danima bit će uručeni paketi sa higijenskim artiklima koje je zajedno sa Medžlisom Islamske zajednice Zenica obezbijedio i Ured za društvenu brigu Rijaseta IZ-e u BiH.
Svi učesnici druženja i radionice, kao i realizatori projekta su se usaglasili da ovakav vid saradnje i susreta postane redovna praksa, posebno imajući u vidu radost i ljubav, kako djece tako i roditelja koju osjećaju prema islamu i prema Islamskoj zajednici.
Uz dovu Uzvišenom Allahu da nagradi sve one koji su dali svoj doprinos realizaciji ovog projekta, posebno ističemo preduzeće Hass komerc Zenica koje je doniralo paketiće za djecu, Selvedina Dedića-direktora Udruženja za saradnju tokom realizacije projekta kao i glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Zenica mr. Jakub ef. Salkicu koji svesrdno podržava ovakve projekte.