Predavanje hafiza Sulejmana Bugarija u Bijeloj džamiji

?

U srijedu, 30. 12. 2015. godine, u Bijeloj džamiji, poslije jacije namaza, a uoči „najluđe“ noći, desila se najljepša noć u Zenici, koja je onu „najluđu“ potisnula tamo negdje daleko u sjenu.

Prelijepa Bijela džamija, bratska i imanska atmosfera, čista vjernička srca, oko 2000 iskrenih vjernika i vjernica i na kraju briljantan i posebno nadahnut nastup hafiza Sulejmana Bugarija su, učinili da ova noć bude zaista najljepša. Njenu ljepotu potvrđuje i prisustvo jedne nemuslimanke koja je izrazila želju da uživa u njenoj ljepoti.

Ova noć je završni dio manifestacije pod nazivom „Želja za Resulom“, koju organizira Medžlis Islamske zajednice Zenica svake godine,  u posljednjih petnaestak godina. Na samom početku programa, domaćin hfz. Ishak ef. Efendić  je poselamio i zaželio toplu dobrodošlicu svim vjernicima i vjernicama koji su došli da uljepšaju ovu noć svojim prisustvom. Zatim se prisutnima obratio glavni imam Medžlisa IZ-e Zenica, mr. Jakub ef. Salkica, koji je prisutne obradovao viješću o dva nova hafiza u našem gradu.

Poslije proučene ilahije, vjernici su imali priliku da uživaju u predavanju hafiza Bugarija. I na kraju, zapamtimo poruku koju nam je u emanet ostavio hfz. Bugari: „ U ovim zimskim danima, kada smo  izloženi mnogobrojnim virusima iskušenja, zaštitimo svoj iman odjećom takvaluka, ukrasimo ga stidom i obogatimo znanjem.”

hfz. Ishak ef. Efendić