U dvorištu Islamskog centra održan program u povodu Nove 1446. hidžretske godine

U petak, 5. jula 2024. godine u dvorištu Islamskog centra Sultan Ahmed pred velikim brojem vjernika održan je program u povodu obilježavanja Nove hidžretske 1446. godine. Program je proučio hor imama Medžlisa Islamske zajednice Zenica a sastojao se od učenja Kur'ana i ilahija. U ime domaćina, prisutne je poselamio glavni imam mr. Sumedin ef. Kobilica koji je svima zaželio hairli i mubarek Novu hidžretsku godinu.

Prigodnim vazom prisutnima se obratio hafiz prof. dr. Kenan Musić koji je podsjetio da je događaj hidžre planetarno važan događaj čiji se značaj mjeri njegovih uticajem na društvene tokove. Istakao je i da je početak hidžretske godine prilika da preispitamo svoju vjeru, svoj odnos prema drugima, prema rodbini i prema Ahiretu.

Prigodnom besjedom na kraju svečanosti se obratio muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin ef. Dizdarević koji je uz čestitku poručio da će svijet proteklu godinu pamtiti po neizrecivom bolu i patnji naše braće u Palestini uz nadu da će neredni dani biti olakšanje za njihovo stanje.