Posjeta Studentskom domu Zenica

U sklopu realizacije projekta Ženskog aktivizma Medžlisa IZ-e Zenica, želimo vas obavjestiti o sprovedenoj aktivnosti koja je dogovorena sa koordintoricom Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ Zenica mr.sc. Eminom Grabus i koordinatoricom Muftiluka zeničkog Mulajmom Omić

Naime, tim žena koji čine profesorica islamske vjeronauke Simbada Ahmetspahić-Dženanović, Ilma Pašalić i diplomirani socijalni pedagog Emina Babić, bile su zadužene za posjetu Studentskom domu u Zenici i održavanju prigodnog druženja ali i korisnog predavanja za studentice pomenutog doma. Posjeta studenticama održala se u četvrtak 30. 03. 2017. godine u prostorijama u Studentskom centru.  

Tom prilikom studentice su izrazile zadovoljstvo posjetom te želju sa nastavkom saradnje, ali su iskazale želju da teme koje bi eventualno željele čuti prilikom naših posjeta budu više iz svijeta medicine, pedagogije i psihologije, općeg stanja u društvu.

Dogovoreno je da druženja i predavanja za njih nastavimo za nekih 20 dana a do tada ćemo usuglasiti teme za svaki susret. Na prvom susretu sa studenticama bilo je prisutno deset studentica iz različitih gradova BiH, starosne dobi između 19 – 24 godine gdje smo uz kahvu, kolače i sokove koje je Medžlis Zenica pripremio za ovu priliku, razgovarali o općim i pozitivnim društvenim normama.

Ilma Pašalić