Novi ciklus predavanja

Medžlis Islamske zajednice Zenica vas obavještava da, kao i svake, i ove godine organiziramo niz edukativnih predavanja za džematlije. Novi ciklus “Ćurs tribine”, Dersa za žene, predavanja, edukativnih sadržaja, te “Omladinske tribine” za 1437. h. – 2015/2016. godinu, počinju u mjesecu decembru.

Kao i predhodnih godina, “Ćurs tribina” bit će organizovana u Čaršijskoj – Sultan Ahmedovoj džamiji. Gosti “Ćurs tribine” će biti eminentni alimi iz cijele Bosne i Hercegovine. “Ćurs tribina” će se organizovati petkom, počevši od 18. decembra 2015. godine, poslije jacije namaza. Omladinska tibina bit će organizovana u Ensar džamiji.

Predavanja –  edukativne sadržaje će i ove godine voditi profesori sa Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, po rasporedu Medžlisa IZ-e Zenica u gradskih džematima, a edukativne sadržaje pod nazivom “Hafiski ders – riječ hafiza” vodit će hafizi Medžlisa Zenica po rasporedu u džematima na području Medžlisa.

Ders za žene organizovat će se subotom, počevši od 05. 12. 2015. godine.

U mjesecima decembar, januar, februar i mart, predavanja će se održavati poslije jacije-namaza, a u mjesecu aprilu poslije akšam-namaza.

Budite nam dragi gosti.

Medžlis Islamske zajednice Zenica