Mreža mladih: Regionalno omladinsko druženje u džematu Nemila

U nedjelju, 19. februara 2023. godine, džemat Nemila bio je domaćin četvrtog regionalnog omladinskog druženje za mlade iz džemata nemilske regije. Interaktivnom i edukativnom omladinskom druženju su prisustvovali imami i mladi iz džemata Nemila, Stara Nemila, Vranduk, Varošište, Orahovica-Kovačevići, Babići, Gornja Mahala, Pepelari, Kovanići, Topčić Polje, Starina, Bistrica, Kolići, Smajići, Šerići, Jastrebac i Vukotići.

Prigodnim porukama, mladima su se obratili hafiz Sead ef. Šahinović i Muhamed ef. Bilčević, koordinator Mreže mladih, te imam džemata Nemila Ismail ef. Jusufović koji je mlade podsjetio da se druženje održava u prostorijama Spomen sobe šehida nemilske regije kojima svaki Bošnjak duguje slobodu koju mi danas živimo. Mladi su druženje iskoristili za razgovor, upoznavanje i kao priliku da se susretnu u lijepom i historijom inspirisanom ambijentu.

Posebno se zahvaljujemo džematu Nemila, imamu i džematskom odboru, aktivistima Mreže mladih na gostoprimstvu i ugodnom ambijentu.