Mreža mladih Medžlisa IZ Zenica boravila u posjeti Sandžaku

Povodom Dana mladih Tutina i Međunarodnog dana mladih, članovi Mreže mladih Medžlisa IZ Zenica boravili su u posjeti Sandžaku – općini Tutin gdje su upriličili dva večernja programa, pjesmom i poezijom o Bosni.
Domaćini posjete su bili Općina Tutin i Kancelarija za mlade a četrdeset članova Mreže mladih su svojim umijećima i talentima oduševili domaćine,koji su na najbolji način pokazali gostopimstvo Bošnjaka Sandžaka.
Poslije upriličenih programa, mlade iz Zenice u kabinetu Granočalenikap rimili su čelnici Tutina, predvođeni gradonačelnikom gosp.Kenanom Hotom.
Mladi su iskoristili priliku zahvaliti se na gostoprimstvu i prilici da borave u posjeti mladima Tutina te uručili Gradonačelniku umjetninu poznatog bosankohercegovačkog umjetnika Himle Kahrića.
Ukazano je na potrebu građenja jačih međubošnjačkih odnosa unutar naših domovina, BiH i Sandžaka, kroz Bosanski jezik, kulturu, tradiciju i vjeru te istaknuto da i ova posjeta mnogostruko doprinosi tom cilju.
Također, mladi Zeničani su posjetili mezar dugogodišnjeg gradonačelnika Tutina, rahmetli Šemsudina Kučevića koji je najzaslužniji za razvoj ovoga gradića na tromeđi Sandžaka, Kosova i Crna Gore, gdje su proučili Jasin I dovu.
Čist je i lijep naš osjećaj zaSandžakom. Zanimljivo. Kad smo u Bosni čeznemo za Sandžakom. A kad smo u Sandžaku želimo da imamo što više Bosne. Hvala Bogu kad imamo i jedno i drugo. I kad možemo u Bosni voljeti Sandžak,a u Sandžaku biti ponosni na Bosnu.
Mreža mladih MIZ Zenica zahvaljuje za svesrdnu pomoć pri organizaciji putovanja Medžlisu IZ Zenica, Općini Tutin, Kancelariji za mlade Tutina, službi za pitanja mladih i svim dragim ljudima koji su učinili da mladima iz Zenice ova posjeta ostane u trajnom sjećanju.

Kenan Hodžić