Jedan slatkiš jedan osmijeh: Predramazanska posjeta i uručenje paketića

Medžlis Islamske zajednice Zenica i Odjel za brak i porodicu, u saradnji sa muallimima gradskih džemata i polaznicima mektebske pouke, realiziraju projekat “Jedan slatkiš jedan osmijeh” a u okviru kojeg sa polaznicima mektebske pouke posjećuju JU “Dom-porodica” i dva doma za stara lica u Zenici i tom prilikom im uz prigodan program uruče prikupljene paketiće. U mjesecu martu, projekat je realizovan u mektebima Sejmen 1 i 2, i mektebu Bilino Polje, a polaznici mektebske pouke su prikupili paketiće za svu djecu smještenu u JU “Dom-porodica”, za korisnike domova za stara lica te 25 paketića korisnicima Servisnog centra “Dlan” Zenica. Paketići su prikupljeni i uručeni u povodu dolaska mubarek mjeseca Ramazana.

U ime Medžlisa Islamske zajednice Zenica u posjeti su bili Hasan ef. Kozlić – imam džemata Bilino Polje, Mirsad ef. Kozlić – imam džemata Sejmen, Esma Kuršumović – muallima u mektebu Sejmen 2 te Mulaima Omić ispred Odjela za brak i porodicu. Imami i muallima Esma su iskoristili priliku da se djeci i prisutnima u domovima za stara lica obrate i podsjete ih da su dani koji slijede posebno odabrani, čestitajući im tom prilikom mubarek Ramazan uz dove Uzvišenom Allahu za zdravlje i ugodne dane posta.
Koordinator projekta Mulaima Omić se u ime Medžlisa zahvalila upravama domova koji organizuju ove posjete i prigodno dočekaju goste, te je prenijela selame i čestitku povodom Ramazana od glavnog imama Medžlisa IZ-e Zenica mr. Jakub ef. Salkice.