Glavni imam posjetio Bekir ef. Čelenku, imama u penziji

U okviru posjete džematu Šerići, u petak 9. februara, glavni imam mr. Sumedin ef. Kobilica je u pratnji imama džemata Šerići Hasan ef. Bošnjaka, posjetio Bekir ef. Čelenku imam u penziji koji je svoju misiju imama obavljao je na području Medžlisa Islamske zajednice Zenica. Posjeta je realizovana u okviru projekta posjeta džematlijama koji su bili na usluzi Zajednici i džematu te koji su dali veliki doprinos u funkcionisanju Islamske zajednice i džemata.

Bekir ef. Čelenka je bio dugogodišnji imam u nekoliko džemata Zeničkog medžlisa i njegov predani misijski rad u džematu i mektebskoj pouci, ostavio je dubok trag na džemat i džematlije. Njegovi učenici ga se sa oduševljenjem sjećaju i susreću ga, a praktično znanje kojem je naučio svoje polaznike oni danas pokazuju u praksi.

U ugodnom razgovoru, Bekir ef. se srdačno zahvalio glavnom imamu na posjeti i poštovanju koje mu je ukazano ovom prilikom, posebno ističući da mu je drago da je posjećen kao imam u penziji i džematlija koji i danas daje doprinos funkcionisanju džemata i Zajednice.