Ekipa džemata Šerići osvojila Bajramski malonogometni turnir Mreže mladih

09. 05. 2022. godine – Zenica – Bajramski malonogometni turnir koji organizuje Mreža mladih i Medžlis Islamske zajednice Zenica, nastavljen je danas u poslijepodnevnim satima posljednjom utakmicom četvrtfinala između ekipe džemata Mošćanica i Gladovići koja je završena rezultatom 1:0.

Polufinale turnira nakon izvlačenja parova, igrale su ekipe džemata Šerići i Mošćanica, te Trgovišća i Seoca a obje utakmice su završile rezultatima 2:0 tako da su se u finale Bajramskog turnira plasirale ekipe Šerića i Trgovišća. I današnji tok turnira obilježila je fer i korektna atmosfera, te veliki broj gledalaca koji su posmatrali utakmice. Finalna utakmica između ekipa džemata Trgovišće i Šerići je završena rezultatom 2:4.

Konačni poredak turnira je sljedeći:
1. mjesto – ekipa džemata Šerići;
2. mjesto – ekipa džemata Trgovišće;
3. mjesto – ekipa džemata Mošćanica.

Pehare i nagrade za prvoplasirane ekipe su uručili koordinator Mreže mladih Muftijstva zeničkog Ahmed ef. Hrustić i koordinator Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Zenica Muhamed ef. Bilčević. Učešće na turniru je uzelo ukupno 26 ekipa i više od 220 učesnika, te koristimo priliku da se zahvalimo svim ekipama na učešću a posebno na fair play i korektnom ponašanju. Posebne čestitke upućujemo ekipama džemata Šerići, Trgovišće i Mošćanica na osvojenim prvim mjestima.