Dvadeseta manifestacija “Želja za Resulom”: U četvrtak predstavljanje programa manifestacije i otvaranje izložbe “Biti ruža”

Manifestacija “Želja za Resulom” – dani o Allahovom Poslaniku Muhamedu, a.s., koju Medžlis Islamske zajednice Zenica organizuje već dvadeset godina, zvanično će biti otvorena 06. oktobra kada će biti predstavljen bogat program ove tradicionalne manifestacije. Otvaranje manifestacije će biti upriličeno u Atriju Medžlisa, u četvrtak 06. oktobra sa početkom u 13:30 h, a o manifestaciji će govoriti glavni imam mr. Jakub ef. Salkica.

U 13:40, istoga dana, Medžlis Islamske zajednice Zenica će u Atriju otvoriti izložbu kaligrafskih radova “Biti ruža” a koja se realizuje u saradnji sa institutom Yunus Emre u Sarajevu.

Manifestacija ima za cilj da promoviše vrijednosti iz Poslanikovog života, da istakne poslaničku veličinu Muhameda, a.s., i da nas podsjeti na posebnost čovjeka čije rađanje je bilo uzrokom mnogim događajima.

Ovogodišnja manifestacija će trajati od 06. do 22. oktobra 2022. godine / od 10. do 26. rebiul-evvela 1444. godine, a sadržavat će mnogobojne mevludske programe u džematima, poseban program na kojem će gostovati imami i glavni imam Medžlisa Zavidovići, centralnu mevludsku svečanost u džematu Poljice, kao i poseban program u Bosanskom narodnom pozorištu pod nazivom “Poslaniče, djelima te slijedimo”.