Dan šehida Grada Zenice

Obavještavamo cijenjene džematlije da je u subotu, 05. juna 2021. godine “Dan šehida” Grada Zenice.
Tim povodom Medžlis IZ-e Zenica u saradnji sa Organizacijom porodica šehida Grada Zenice, te Gradskim odborom za obilježavanje značajnih datuma odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95., organizovat će prigodne programske sadržaje povodom pogibije prvog šehida Grada Zenice, r. Semira Arnauta, pod nazivom “Dan šehida Grada Zenice”.
U subotu, 05. 06. 2021. godine u 09:30 proučit će se dova i položiti cvijeće na spomeniku “Kameni spavač” uz prigodno obraćanje predsjednice OPŠ i PB “Zlatni ljiljan, Nihade Husejnagić.
U 11:00 je polaganje kamena temeljca za spomen ploću za šehide babinskog sliva na lokalitetu šehidskog obilježja kod OŠ “Hamza Humo”.
U 12:00 – učenje odlomka iz Kur'ana, fatihe i polaganje cvijeća na spomen kompleksu u džematu Arnauti, posjeta mezaru r. Semira Arnauta te posjeta majci Muneveri Arnaut. Jasini-šerif i dovu će proučiti i imami prije podne-namaza u svim džematima.
Pozivamo Vas da prisustvujete ovim reduciranim aktivnostima zbog mjera zaštite i sjetimo se najboljih sinova naše zemlje – šehida.
Medžlis Islamske zajednice Zenica