Teambuilding vršnjačkih edukatora projekta “Koračajmo zajedno”

U periodu od 04. do 06. decemnra 2020. godine, u prostorijama Nadbiskupijskog centra za mlade Ivan Pavao II., održan je teambuilding vršnjačkih edukatora međureligijskog projekta za mlade Koračajmo zajedno a u čijoj realizaciji učestvuje Mreža mladih Medžlisa Zenica.
Cilj ovog susreta bio je jačanje timskog duha vršnjačkih edukatora koji zajedno rade na realizaciji projektnih aktivnosti za mlade, pod vodstvom koordinatora Sunčice Đukanović, Kenana Hodžića i Marije Puljić.
Na samom početku, vršnjački edukatori su se zajedno osvrnuli na realizirane aktivnosti u protekloj godini te podijelili jedni s drugima vlastita iskustva stečena u radu s mladima kroz projekt Koračajmo zajedno. U nastavku je uslijedila vježba strategije Most, tokom koje su otkrivali svoje uloge u timu te na koji način funkcionišu zajedno kao grupa u praktičnom zadatku.
Nadamo se da će vršnjački edukatori, osnaženi ovim susretom, nastaviti aktivno učestvovati u realizaciji projekta, koji već sedam godina malim koracima doprinosi upoznavanju mladih različitih vjerskih pozadina, nadilaženju predrasuda i stvaranju ljepše sadašnjosti za mlade u Bosni i Hercegovini.