Škola životopisa Muhameda, a.s.

Džemat Novo Radakovo već dugi niz godina provodi veliki broj aktivnosti a jedna od tih aktivnosti u organizaciji Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam je i škola Životopisa Muhammeda, a.s. Dana 27.1.2019. u prostorijama džemata je upriličena svečanost dodjele diploma svršenicama ove škole.
Škola Životopisa Muhammeda,a.s., je trajala dvije i po godine. Predavačica je profesorica Mevlida Adilović koja je ujedno i kordinatorica za ženski aktivizam džemata Novo Radakovo. Predavanjima je prisustvovao veći broj vjernica a njih 13 je odlučilo da pristupi završnom ispitu, koji su uspješno položile i time stekle diplome. Svršenice škole su: Adina Porča, Benada Hrustić, Mirnesa Muslić, Suvada Patković, Havka Česko, Mirsada Isaković, Indira Grabus, Mediha Aščerić, Enisa Halilović, Aida Šarić, Emina Čišić, Sedina Šišman i Džejlana Vardo.
Svojim prisustvom svečanost je uveličala profesorica Zahira Šarić, kordinatorica za brak i porodicu pri Medžlisu Islamske zajednice Zenica. Prisutnima se obratila prigodnim vazi-nesihatom i uručila diplome svršenicama škole. Program su posebno ukrasile članice mektebskog hora koje je pripremila njihova mualima hafiza Edina Efendić. Džemat nastavlja svoje aktivnosti sa ženama kroz početak rada škole Ahlaka koja ima za cilj podrške mlađim sestrama u jačanju njihovih porodica kako bi što spremnije bile odgovoriti izazovima sa kojima se susreću u svom svakodnevnom životu.