Radni sastanak sa muallimama i koordinatoricama Odjela za brak i porodicu

U srijedu, 26. januara 2022. godine poslije ikindije-namaza u Osman-Čelebijinoj/Potočkoj džamiji u Zenici, održan je radno-konsultativni sastanak sa muallimama i koordinatoricama Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Zenica. Sastanku su prisustvovale Mulaima Omić – voditeljica Savjetovališta za brak i porodicu i Zahira Šarić – koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ-e Zenica.
Sastanak je bio prilika da se sumiraju rezultati projekta predavanja za žene koja su realizirana u toku mjeseca januara u svih 77 džemata, te su se prisutne koordinatorice usaglasile da je postignuta mnogostruka korist realizacijom ovog projekta. U nastavku su prezentirani projekti koji će se realizirati u narednom periodu a tiču se prijema u povodu Dana hidžaba – 1. februara, obilježavanja Lejletu-r-regaiba i Lejletu-l-miradža, kao i pokretanja halki Kur'ana, Tedžvida i Sufare za žene u džematima, te realizacija edukativnih druženja za žene.
Koordinatorica Zahira Šarić i Mulaima Omić su iskoristile priliku da se zahvale muallimama i koordinatoricama džemata na njihovom doprinosu džematskim aktivnostima za žene, te njihovom aktivnošću kroz realizaciju projekta Medžlisa Islamske zajednice Zenica, pohvalivši i svesrdnu podršku koja je pružena Odjelu za brak i porodicu od strane svih džematskih odbora, imama i glavnog imama.