Program za žene u džematu Sejmen

U organizaciji Medžlisa IZ Zenica i aktiva žena u subotu 26. 12. 2015. godine u džematu Sejmen, a u okviru manifestacije “Želja za Resulom” održan je prigodan mevludski program za žene.

Ovo ugodno i korisno druženje je započeto učenjem odlomaka iz Kur’na kojim je prisutne počastila hafiza Salema Pašalić, dok su mevludski program i ilahije  izvele učenice mekteba Sejmen: Ilma i Adna Pašalić, Sumeja i Esma Sjerotanović, Emina Imamović i Amna Isaković, na čelu sa muallimom Esmom Kuršumović, koja je u prepunoj džamiji obratila se  prisutnim na temu ”Ljubav prema Poslaniku i vrijednostima donošenja salavata”

Nakon nadahnutog predavanja i izvedenog programa od lijepih glasova polaznika mekteba, prisutnima se obratila Mulaima Omić, koordinatirica Muftiluka zeničkog za ženski aktivizam ukazavši na aktivnosti rada sa ženama koje je pokrenuo Rijaset.

Također, džematlijka Hiba Imamović je proučila hatmu Božijem Poslaniku Muhamedu a.s.

Džematlijke džemata Sejmen su uživale u dvosatnom programu mubarek večeri, pa su organizovali i poklone za polaznice mekteba, počastile  sve prisutne sa jednom čahijom- somunom, a organizatorima čestitali na organizaciji programa. Molimo Allaha dž.š. da nam primi i ukabuli sva dobra djela koja činimo u Njegovo ime. Amin.

Piše: Mulajma Omić