Program obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici: Monodrama “Da li sam zaboravljen”

Medžlis Islamske zajednice Zenica će u svim džamijama obilježiti sjećanje na
genocid u Srebrenici učenjem Jasin-i-šerifa i dove 10. 07. 2019. god., te Program Dan sjećanja pod nazivom: „Budi trag u sjećanju 11. jul 1995.“ kao i monodrama “Da li sam zaboravljen?” u utorak, 09. 07. 2019. g. u KZB Preporod sa početkom u 19,00 sati. Autor: Edina Cikotic – a izvode je članice dramskog ansambla “Dženetske ptice” iz Travnika.

Ovo je priča i o nama, o našem narodu, o genocidu koji ne smijemo zaboraviti. Ovo je glas mladića koji je paradigma stradanja hiljada bošnjačkih šehida diljem Bosne i Hercegovine. Poslušajmo zašto nam mladić poručuje: “Da li sam zaboravljen? Jer, nakon ove monodrame puno bolje ćemo znati cijeniti sve blagodati koje imamo kao dar od
Boga, na čemu Mu trebamo neizmjerno biti zahvalni.
Program „Budi trag u sjećanju 11. jul 1995.“ će se održati u srijedu, 10. 07. 2019. god. u Atriju Medžlisa sa početkom u 18.30 sati. Program će izvesti aktivisti Mreže mladih koji će govoriti o „Srebrenici“. Mreža mladih, kao i imami Medžlisa IZ-e Zenica, proučit će tri hatme za šehide Srebrenice.
U četvrtak, 11. jula sa početkom u 11 sati na Trgu Alije Izetbegovića biti će
održana šetnja „Zenica za Srebrenicu – da se ne zaboravi i ne ponovi!“. Nakon šetnje će biti položeno cvijeće i proučena dova za stradale Srebreničane i za šehide Armije RBiH na Kamenom spavaču. Cilj šetnje je obilježiti 24 godine od genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.
MOLIMO SVE ONE KOJI ŽELE DA BUDU UČESNICI NA ŠETNJI DA OBUKU BIJELE MAJICE ILI KOŠULJE, SA CVIJETOM SREBRENICE.