Predstavnici Mreže mladih na Predramazanskom susretu sa Reisu-l-ulemom

U periodu 20. – 22.aprila 2018. god. u Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku održan je Drugi predramazanski susret Reisu-l-uleme sa mladima. Ovom susretu koje je organizovala Uprava za vjerske poslove Rijaseta – Odjel za mektebsku nastavu i mlade, u saradnji sa Kancelarijom Reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, prisustvovali su mladi sa područja svih mešihata i muftiluka, kao i koordinatora ”Mreže mladih” Islamske zajednice, na nivou muftijstva i mešihata.
Druženje se odvijalo kroz sesije i diskusije tokom kojih su mladi imali priliku da poslušaju poruke i savjete nosioca najviših vjerskih dužnosti, glavnih imama, muftija i poznatih ličnosti iz društvenog života, kao da isami iznesu prijedloge aktivnosti koje će na najbolji način odgovoritinjihovim potrebama i interesovanjima.

Predstavnici mladih Medžlisa IZ Zenica su uzeli aktivno učešće na ovom susretu, iznijevši konstruktivne prijedloge za budućeaktivnosti Mreže mladih, a koje su naišle na odobravanje od strane organizatora susreta, te su uvrštene kao jedan od ciljeva i aktivnosti Mreže mladih u budućem periodu.

Susret je završen prenošenjem poruke Reisu-l-uleme mladima u kojoj je izrazio žaljenje zbog spriječenosti da prisustvuje susretu, prilikom čega je pozvao mlade da ustraju u svom obrazovanju, da se bore i brinu za svoju Domovinu, te da čuvaju i budu svjesni svog identiteta u svakom momentu i svakoj prilici.