Predsjednik BZK “Preporod” posjetio glavnog imama

U petak, 19. 02. 2021. godine u posjeti glavnom imamu Jakub ef. Salkici boravio je novoizabrani presdsjednik Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” dr. sc. Huseinspahić Ajdin. Presdsjednik Huseinspahić je upoznao glavnog zeničkog imama sa aktuelnim projektima BZK Preporod o dosadašnjoj saradnji sa Medžlisom Zenica i perspektivi saradnje i budući projektima BZK Preporoda.
Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” temeljna je i najstarija danas postojeća kulturna ustanova Bošnjaka, s tradicijom dugom više od jednog stoljeća, i suštinski ima karakter bošnjačke kulturne matice, istakao je Husejnspahić.
S druge strane glavni imam Jakub ef. zahvalio se presdsjedniku Bošnjačke zajednice kulture Preporod na posjeti, te istakao da je saradnja Preporoda i Medžlisa IZ Zenica na visokom nivou i da se ona treba stalno unapređivati i njegovati.
Od velikog značaja je saradnja Medžlisa Zenica sa kulturnom ustanovom Bošnjaka, s obzirom da je u interesu Islamske zajednice kvalitetniji kulturni život našeg čovjeka, a što je primarna zadaća Preporoda. S druge strane, mnogo je sadržaja tokom obilježavanja važnih datuma iz proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata koje treba unapređivati i kvalitetnim sadržajem obogatiti. Medžlis Islamske zajednice Zenica će zajedno sa Preporodom raditi na tome da se već postojeći sadržaji unaprijede a buduće projekte pomogne.“ – rekao je gl. Imam Jakub ef.
N.D.