Poziv na akciju prikupljanja humanitarne pomoći: “Narodu Turske i Sirije od Bošnjaka s ljubavlju”

Islamska zajednice u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa medžlisima i džematima organizira nastavak akcije “Narodu Turske i Sirije od Bošnjaka s ljubavlju”, a kroz prikupljanje humanitarne pomoći koja će biti dostavljena područjima koja su u utorak ujutro pogođena razornim zemljotresom. Artikle možete donirati u sabirne centre određene po regijama zeničkog medžlisa a u saradnji sa imamima džemata i džematskim odborima. Sabirni centri po regijama se nalaze u prostorijama sljedećih džemata: Seoci, Orahovica-Kovačevići, Lokvine Luke, P.Han, Topčić Polje, Blatuša i Babina Rijeka (Ensar džamija).

U nastavku objavljujemo spisak najpotrebnijih artikala/alata uz molbu da donirate samo nekorištene artikle/alate:
– ženski i muški unutrašnji veš i čarape, žensku i mušku obuću, ženske i muške termalne dukserice i jakne, ženske i muške termalne helanke, majice, kabanice i pončo;
– kreveti, jorgani, deke, postiljine, vreće za spavanje;
– konzervirana hrana, pelene, hrana za bebe i higijenski setove za žene;
– električne grijalice, grijalice na plin, plinske boce, peći na drva i ugalj, mobilne montažne kuće i kuhinje, mobilne pećnice, mobilni toaleti i kupatila, eksterne baterije i materijali za noćnu rasvjetu/fenjeri.

Još jednom naglašavamo da stvari koje se planiraju donirati budu nove – nekorištene.

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini moli i sve dobavljače i proizvođače šatora u Bosni i Hercegovini da kontaktiraju Rijaset Islamske zajednice na telefon broj: 033 289 700 ili putem e-mail adresa: pisarnica@rijaset.ba ili uredzadrustvenubrigu@rijaset.ba.