Otvoren “Ljetni mekteb – Zenica 2022.”

Zenica, 18. 07. 2022. – U prostorijama Bijele džamije džemata Novo Radakovo u Zenici, danas je zvanično otvoren “Ljetni mekteb – Zenica 2022.”, a koji organizuje Medžlis Islamske zajednice Zenica u saradnji sa Yunus Emre Institutom i turskim gradom Konya. Edukativno-rekreativni, sportski i vjerski program pohađat će 60 polaznika mekteba uzrasta 8. i 9. razreda iz zeničkih džemata.

“Ljetni mekteb – Zenica 2022.” će biti realizovan u naredne tri sedmice, sa ukupno 12 radnih dana, dok će u danima vikenda biti organizovani izleti i rekreativni sadržaji. Polaznici će kroz program osvježiti već stećeno znanje iz Kiraeta – učenja Kur'ana, tedžvida, fikha, poznavanje Poslanikove porodice, konverzacije turskog jezika, kaligrafije kao i određenih sportskih disciplina poput plivanja, nogometa, odgojke…

“Jedan od ciljeva ovog projekta jeste i da se polaznici mekteba međusobno druže i upoznaju, ali i da obogate svoje znanje i svoje vidike novim spoznajama koje će steći kroz radionice i izlete. Posebno nam je drago da možemo graditi međusobne mostove ljubavi i prijateljstva jer ovaj projekat realizujemo sa Yunus Emre Institutom, Komekom i gradom Konya” – istakli su koordinatori projekta koji su se zahvalili saradnicima na projektu, polaznicima i njihovim roditeljima što su iskazali interes za ovaj projekat.