Odjel za brak i porodicu: Treći ciklus predavanja za žene

U organizaciji Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Zenica, u subotu 22. januara poslije ikindije-namaza, održan je treći ciklus predavanja za žene u 26 džemata. Predavanja su održale muallime uz prisustvo džematlijki koje su svojim odzivom izrazile zadovoljstvo na navedenoj aktivnosti.
Trećim ciklusom predavanja je zaokružen prvi dio projekta a koji je podrazumijevao predavanja u svih 77 džemata Medžlisa IZ-e Zenica, a nastavak projekta će biti realizovan u toku godine, redovnim predavanjima i programima za žene.
“Svrha realizacije ovog projekta kojeg ćemo akobogda nastaviti bila je da ponudimo aktivnosti i omogućimo ženskom dijelu džemata da se okoriste kazivanjima naših muallima a ujedno da se zajedno druže, diskutuju i zatraže odgovore na svoja pitanja i nedoumice. Od muallima koje su posjetile džemate, ali i od džematlijki smo dobili jako lijepe povratne informacije i pohvale na ovom projektu, što nas svakako obavezuje da nastavimo sa njegovom realizacijom. Želimo istaći gostoprimstvo džematlijki i toplinu koju su iskazale prema gošćama-muallimama, ali i podršku imama i džematskih odbora na čemu im se posebno želimo zahvaliti i zamoliti Allaha Uzvišenog da ih nagradi za njihov hizmet. Medžlis Islamske zajednice Zenica i glavni imam su pružili veliku podršku u pripremi i realizaciji predavanja te im se u ime svih učesnika posebno zahvaljujemo ” – istakli su iz Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ-e Zenica.