Odjel za brak i porodicu: Ramazansko predavanje u džematu Klopče

Odjel za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Zenica je u džematu Klopče održao prigodno predavanje i razgovor sa ženama na kojem se prigodnim predavanjem obratila Mulaima Omić – koordinatorica džemata i voditeljica Savjetovališta za brak i porodicu. Mulaima hanuma je govorila o važnosti porodice a posebno ulozi žene i majke u izgradnji zdrave porodice, kao i o potrebi za značajnijom podrškom porodicama i majkama koju treba da pruža cjelokupno društvo.

“Mnoštvo je izazova sa kojima se susreće današnje društvo, ali je mnoštvo i porodica koje se ne mogu nositi sa tako teškim i izazovnim iskušenjima. S toga, svi zajedno moramo činiti napore da duhovno osnažimo naše porodice i ponudimo im podršku, ali i pomoć” – istakla je Mulaima hanuma.

U razgovoru nakon predavanja, prisutne džematlijke su se usaglasile da je angažman Odjela u velikom džematu kao što je Klopče veoma izazovan te su s toga formirale tim Odjela za brak i porodicu džemata Klopče koji će biti na usluzi džematlijkama i intenzivirati aktvnosti, a sastoji od Mulaime Omić kao koordinatorice te članica tima, Direk Velide i Aide.