Novi broj Preporoda od 15. februara

Islamske informativne novine „Preporod“ skoro 50 godina promoviraju vrijednosti islama, informiraju muslimane i donose aktuelne islamske tekstove, sadržaje iz bošnjačke kulture i tradicije.

U novom broju Preporoda od 15. februara čitajte:

1. Preporod u novom broju donosi pregled naučnih činjenica koje potvrđuju visok stepen umiješanosti Srbije u izvršenju genocida nad Bošnjacima. Preporod otkriva da li je obnova procesa revizije presude više pitanje prava i morala ili politike i politikanstva?

2. Povodom 40 godina od osnivanja Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, Preporod donosi intervju sa profesorom Adnanom Silajdžićem na temu poimanja tradicionalnog islama u BiH, te izazovima koje nam vrijeme nosi i donosi;

3. Jesmo li svjesni de se svaka naša aktivnost na internetu pohranjuje s ciljem kreiranja profila naše ličnosti?! Preporod ukazuje na činjenicu koliko se u digitalnoj eri u kojoj živimo podaci o nama koriste u svrhe o kojima uopće ne razmišljamo.

U mnoštvu medija koji su se danas fokusirali na senzacionalizam i jeftinu zabavu, pozivamo vas, poštovane džematlije, da redovno čitate Preporod, jedini medij u službi muslimana u BiH i dijaspori. Pretplatiti se možete u svojim džematima ili svoj primjerak Preporoda potražiti na najbližoj trafici.