Nastavak humanitarnih programa na području Medžlisa Zenica

U okviru nastavka projekta Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH te Odjela za brak i porodicu, upriličena je posjeta rukovodilaca navedenih odjela Medžlisu Islamske zajednice Zenica.
Na prijemnom susretu u ime Ureda za društvenu brigu prisustvovale su Emina Bešlija i Amela Brdar, a u ime Odjela za brak i porodicu dr. Safija Malkić, dok je u ime glavnog imama MIZ Zenica susretu prisustvovao hfz. Enes-ef. Beganović.
Prijemnom susretu su prisustvovali i Mulaima-hanuma Omić, hfz. Amir-ef. Kaknjo koordinator za društvenu brigu i Kenan Hodžić koordinator Mreže mladih MIZ Zenica.
Poslije prijemnog susreta na kojem je istaknuta važnost humanitarnog poslanja kao konkretnog svjedočenja vjere na djelu, upriličena je posjeta porodicama koje su bile obuhvaćene programom Ureda za društvenu brigu a koji su provedeni na području Zeničkog medžlisa.
Svim džematlijama koji su posjećeni uručeni su vrijedni paketi ali je i istaknuta jasna opredjeljenost Islamske zajednice da nastavi sa pružanjem i ovog vida podrške za ljude u potrebi.
Islamska zajednica u cjelini pokušava ovim i sličnim projektima sistemski, u skladu sa realnim mogućnostima, pomoći svoje vjernike koji se nalaze na marginama našega društva. Kao odgovor na ovakav vid brige, džematlije upućuju iskrenu zahvalnost, predanost svojoj vjeri i Zajednici ali i najiskrenije dove Uzvišenom Allahu dž.š. za napredak i postojanost muslimana u našoj zemlji i širom svijeta.
Program pomoći kojeg na terenu provodi Medžlis Islamske zajednice Zenica, bit će nastavljen i u narednom periodu.
K.H.